Enzimele-cheia calitatii vietii !

Enzimele

E aproape imposibil să le exagerăm importanța pentru sănătate și e foarte greu să obținem suficiente în mod natural. După vârsta de 30 de ani, producția de enzime a organismului e reduce masiv.
Enzimele sunt alcătuite din aminoacizi pe care fie îi creăm în corp, fie îi obținem din surse externe. Enzimele sunt pur și simplu catalizatori, fac posibile absolut, toate reacțiile biochimice din organism. Ceea ce înseamnă că fără ele, nu s-ar putea întâmpla nimic: nici crearea de energie, nici absorbția de nutrimente, nici detoxificarea celulară. Viața însăși s-ar opri în absența enzimelor. Ele sunt forța de muncă a organismului. Ceva foarte important. Organismele noastre conțin trei tipuri de enzime. Primul se găsește în alimentele proaspete integrale. Enzimele ne ajută să metabolizăm hrana pe care o con-
sumăm. Dar mor dacă sunt încălzite la peste 48° C. Acesta-i unul dintre motivele pentru care hrana crudă este importantă.
Cei mai mulți dintre noi nu vor consuma numai mâncăruri crude, ar fi plictisitor. Gătitul este o expresie a umanității noastre. Și în multe cazuri gătitul chiar face anumite alimente să fie mai sănătoase. Numeroase vitamine solubile în grăsimi și alte nutrimente devin mai disponibile biologic când sunt încălzite. Roșiile gătite dau mai mult licopen decât crude. Vitamina A și carotenoidele din morcovi devin mai biodisponibile după gătire. Dar nu uitați că o mulțime de nutrimente hidrosolubile sunt distruse prin gătit, printre care vitaminele B și C. Când vine vorba de legume, cam 75% crude e o proporție potrivită.
Al doilea tip de enzime sunt cele digestive. Fiecare dintre ele este dedicată metabolizării unui nutriment specific. Amilaza descompune carbohidrații. Există în salivă, de unde pornește de fapt digestia. Lipaza se ocupă cu grăsimile. Proteaza prelucrează proteinele. Și mai sunt cele care descompun fibrele, lactatele etc.
Al treilea tip, enzimele sistemice sau proteolitice, sunt catalizatoarele tuturor reacțiilor biochimice, la fel ca enzimele digestive. Numai că acționează în întregul
organism. Ele fac multe treburi importante, cum ar fi combaterea inflamațiilor, controlarea sistemului imunitar și curățarea sângelui, printre altele. În ultima vreme s-au
făcut foarte multe cercetări privind rolul lor în prevenirea celor două mari tipuri de ucigași, bolile cardiovasculare și cancerul. Administrarea de suplimente cu enzime
sistemice este una dintre cele mai bune și mai netoxice metode de eliminare a inflamațiilor de orice fel. Ceea ce-i crucial, dat fiind că inflamațiile cronice generale de-teriorează sănătatea în ansamblul ei.
Vedeți, deci, de ce e mai bine dacă putem face aceeași treabă cu enzime.

Stiti ca eu folosesc enzimele in tratarea cancerului , pentru a inlatura camasa proteica a celulelor canceroase ,acestea devenind tinte ale sistemului imunitar ?
Dar ce nu stiti este cum se le faceti sa inteleaga ca aceasta este misiunea lor . Altfel ele raman doar enzime digestive fara ajuta prea mult administrarea lor in oncoterapie sau alte terapii . .
Nu este inspirat sa ceri parerea unui terapeut ,care in fiecare moment iti poate indica cum sa uzezi eficient de suplimente ? Si asta cu titlul gratuit .
Sa nu uitam ca informatia face diferenta , iar in cazul acestor suplimente , te cam joci cu sanatatea ta si a familiei tale ,privandu-te de o expertiza valoroasa .
Aceste suplimente sunt valorificate in terapii cu rezultate de exceptie sau raman doar o marfa .
Alegerea iti apartine !

SA VA FIE DE FOLOS !
Terapeut Brinzoi Silviu